top of page

Klik op grote plaatje voor 'full screen'

Team: Enscape

School: Sint Lucas

Team Members:

Sterre van Baardwijk

 

image.png

Team

IMG_2166.JPG

Sterre van Baardwijk

Omschrijving Ontwerp

Bij het ontwerpen van een nieuwe behandelruimte komen veel verschillende dingen kijken. Denk bijvoorbeeld een brede doelgroep met een leeftijd van 12+, veiligheid regels en de wensen die van de cliënten. Een ding wist ik zeker, het moest anders.

 

Het sombere, oude, oncomfortabele en onpersoonlijke gevoel moet verdwijnen. In mijn ontwerp hangt daarom een relaxte en huiselijke sfeer waar iedereen zich op zijn gemak zal voelen. De groene kleur roept een gevoel van veiligheid en harmonie op. Het hout voelt natuurlijk en warm aan. De wazige spiegels aan het plafond zorgen ervoor dat er extra zonlicht de kamer binnenkomt. 


Ik heb gebruik gemaakt van verschillende zitmogelijkheden, of je nou behoefte hebt om alleen en afgezonderd te zitten, samen aan tafel met oogcontact of samen op de bank zonder oogcontact: er is voor iedere wens een mogelijkheid.  

In mijn ontwerp zie je veel driehoekige vormen terugkomen, dit heeft te maken met mijn concept ‘The healing mirror’. The healing mirror is ontstaan nadat ik bedacht dat ik zelfreflectie door middel van spiegels terug wilde laten komen in de behandelruimte. De driehoekige vormen die je in het ontwerp terugziet zijn afkomstig van de scherven van een gebroken spiegel. Deze scherven verwijzen naar de beschadiging bij de cliënten. Omdat een driehoek een scherpe en ruwe vorm is, heb ik ervoor gekozen in mijn ontwerp de hoeken hiervan af te ronden. Dit oogt een stuk zachter en is ook minder gevaarlijk met stootgevaar.

 

Aan het plafond hangen de driehoekige spiegels. Deze spiegels geven een wazig beeld zodat je niet te direct naar jezelf kijkt, niet iedereen heeft namelijk een positieve zelfreflectie en wilt direct naar zichzelf kijken. 

Omschrijving MADE-Life

Stichting MADE-Life op zoek naar innovatieve manieren om de geestelijke gezondheidszorg voor kinderen, jongvolwassenen en alle mensen in Nederland te verbeteren. Hiervoor organiseren wij innovatieve Challenges in samenwerking met studenten en (voormalige) patiënten uit het hele land. Samen willen wij de noodzakelijke belangrijke veranderingen in deze geestelijke gezondheidszorg realiseren: van kleine tactische verbeteringen en kunsttentoonstellingen tot grote veranderingen.

 

bottom of page