top of page

Klik op grote plaatje voor 'full screen'

Team: Veiligheid, rust en vrijheid

School: Sint Lucas

Team Members:

Nina Wels

 

image.png
Logo.jpg

Team

Foto Nina Wels_edited_edited.jpg

Nina Wels

Omschrijving Ontwerp

Veiligheid, rust en vrijheid. Dat is waar mijn ontwerp voor de behandelplekken om gaat. Het zijn kernwoorden die in mijn onderzoek naar boven kwamen als iets waar veel behoefte aan is.

 

De ruimte is uitnodigend, maar niet te druk zodat het niet klinisch maar huiselijk aanvoelt. Dit heb ik gedaan door het gebruik van natuurlijke materialen en organische patronen. Ik heb als hoofdkleur groen gekozen omdat dit staat voor natuur, groei en harmonie. Ook is een van de belangrijkste elementen van mijn ontwerp toegankelijkheid en uitvoerbaarheid.

 

Door een uniek maatwerkmeubel te maken als bureau is de ruimte makkelijk aanpasbaar. U kunt het bureau inklappen waardoor de hele ruimte benut kan worden. De ruimte is symmetrisch ontworpen wat zorgt voor rust en harmonie. Ook ontstaat hierdoor minder snel het gevoel van een machtsverhouding. Het natuurlijke behang dat doorloopt in het plafond zorgt voor een veilig gevoel.

Omschrijving MADE-Life

Stichting MADE-Life op zoek naar innovatieve manieren om de geestelijke gezondheidszorg voor kinderen, jongvolwassenen en alle mensen in Nederland te verbeteren. Hiervoor organiseren wij innovatieve Challenges in samenwerking met studenten en (voormalige) patiënten uit het hele land. Samen willen wij de noodzakelijke belangrijke veranderingen in deze geestelijke gezondheidszorg realiseren: van kleine tactische verbeteringen en kunsttentoonstellingen tot grote veranderingen.

bottom of page