top of page

Welkom bij Toekomstige Challenges

Elk schooljaar lanceert MADE-Life een aantal nieuwe innovative challenges. Deze challenges liggen in lijn met de missie, thema's en initiatieven die MADE-Life zich heeft gesteld. Deze Challenges fungeren als vliegwiel om broodnodige veranderingen in de geestelijke gezondheid aan te jagen. 

 

Voor het schooljaar 2024/2025 zijn we één nieuwe challenge aan het ontwikkelen. In parallel ontwikkelen wij ook al een challenge voor 2025/2026. Voel je vrij om contact met ons op te nemen als je hierover wilt brainstormen, praten of meedenken over deze nieuwe challenges. 

A stunning 3D render of an abstract multicolor spectrum.jpg
11062b_6c0faa0eff6349e1bec91ea05f69d4f9~

Kunst 2025

Hoe voelt een angststoornis? Hoe voelt een depressie? Hoe voelt trauma? Hoe voelen de vele verschillende psychische stoornissen? Hoe kun je zoiets persoonlijks onder woorden brengen? Veel mensen vinden het moeilijk tot onmogelijk om deze gevoelens onder woorden te brengen. Verschillende (voormalige) patiënten hebben dit in tientallen autobiografieën proberen te verwoorden. Toch kun je maar zoveel in woorden vangen. Een emotionele toestand kan nog beter worden vastgelegd door middel van kunst, variërend van schilderijen, sculpturen tot video, muziek en dans.

Veel patiënten hebben moeite om uit te drukken hoe ze zich voelen, omdat woorden vaak tekortschieten. Veel therapeuten en nabestaanden hebben moeite om echt te begrijpen wat er in hun dierbaren gebeurt. Kunst therapie heeft al veel patiënten geholpen tijdens hun behandeling, maar deze challenge vormt de volgende stap. Deze challenge zal uitmonden in een professioneel georganiseerde reizende tentoonstelling, inclusief seminars.

 

Verhaal 2025

 

Doe mee en wie weet wordt jouw verhaal gepubliceerd!

Verhalen voor de Toekomst!

“Wat kan ik nog verwachten van de toekomst... míjn toekomst? Er is alleen maar ellende in het nieuws… het lijkt wel alsof er nooit iets positiefs meer gebeurt. Komt er ooit nog een einde komt aan de vele oorlogen, hongersnood en klimaatverandering?” Dit soort gedachten zijn niet vreemd, als je naar de wereld van nu kijkt. In Nederland slikken inmiddels meer dan één miljoen mensen antidepressiva. Vele honderdduizenden jongvolwassenen zitten niet goed in hun vel en zien hun toekomst somber in. Onze vraag daarom: hoe kunnen we voorkomen dat steeds meer mensen verder afglijden richting wanhoop?

Waarom deze challenge?

Met de ‘Verhalen voor de Toekomst’ willen wij mensen die het mentaal moeilijk hebben inspiratie, zingeving en hoop geven. We willen dat ze weer zien dat ze wat waard zijn en weer zin krijgen in de dag van morgen. Geef ze een spiegel waarin ze kunnen ontdekken dat de toekomst nog niet bepaald is. Daarover gaat deze challenge. En daar hebben jou - en jouw pen - hard bij nodig!

 

 

Open Book
bottom of page