top of page

Klik op grote plaatje voor 'full screen'

Team: Serenity

School: Sint Lucas

Team Members:

Lot Beekman

 

 

image.png

Team

logo lucas.png

Lot Beekman

Omschrijving Ontwerp

"Serenity of natural vibes" staat voor Ying en Yang en in dit geval voor een contrast tussen kleuren en materialen. Denk hierbij aan: tegels en hout gecombineerd met zachte stoffen en aardse kleuren.

 

In mijn ontwerp word een effectief en fijne ruimte gecreëerd met een terracotta kleur

accent, om toch een rustige uitstraling weer te geven. Ook komt er comfortabel meubilair en warme verlichting. Zo komt het huiskamer gevoel terug. Een combinatie van decoratie maken de ruimte een geheel. Door planten te plaatsen in de kamer word de natuur, in de buitenomgeving van het pand ook terug gehaald naar binnen. Met prachtige design meubels en maatwerk maak je zo een fijne sfeer, waardoor clienten zich helemaal op hun gemak voelen.

In ons dagelijks leven worden wij bewust en onbewust beïnvloed door de omgeving waarin we ons bevinden. Omgevingskenmerken zoals kleuren, geuren, muziek, materialen en de indeling van de ruimte hebben een bepalende invloed op ons welbevinden en functioneren.

 

Dit betekent dat onze omgeving bijdraagt aan hoe we ons op dat moment voelen en welke keuzes we maken. Het dragen van bepaalde kleuren, zelfs op onze vingertoppen, kan onze gemoedstoestand en die van anderen beïnvloeden.  Bij de terracotta kleur ben ik gekomen doordat het ying en yang teken in het gescheurde magazine afbeelding terugkomt.

 

Deze vond ik mooi overheenkomen en er wordt veel rust uitgestraald. Omdat terracotta zoveel verschillende tinten heeft, kun je het ook heel goed met andere kleuren matchen. Andere aardse tinten zoals steen-grijs, groen en beige zijn kleuren, die een goede harmonie vormen met terracotta. Ook oudroze, gouden en paarse tinten zijn een erg geschikte aanvulling.

 

Omschrijving MADE-Life

Stichting MADE-Life op zoek naar innovatieve manieren om de geestelijke gezondheidszorg voor kinderen, jongvolwassenen en alle mensen in Nederland te verbeteren. Hiervoor organiseren wij innovatieve Challenges in samenwerking met studenten en (voormalige) patiënten uit het hele land. Samen willen wij de noodzakelijke belangrijke veranderingen in deze geestelijke gezondheidszorg realiseren: van kleine tactische verbeteringen en kunsttentoonstellingen tot grote veranderingen.

bottom of page