top of page

Klik op grote plaatje voor 'full screen'

Team: Healing Harmony

School: Cibap, Zwolle

Team Members:

Cas Schoemaker

Joost Veldkamp

Kris Verschuere

Nymphe Noami Nibourg

 

 

cibap logo.png

Team

Cas Schoemaker.png

Cas Schoemaker

Joost Veldkamp.png

Joost Veldkamp

Kris Verschure.png

Kris Verschure

Nymphe Noami Nibourg.png

Nymphe Nibourg

Omschrijving Ontwerp

Met onze ontwerpvoorstellen hopen wij de sfeer en beleving in behandelruimtes te veranderen. We hebben gekozen voor twee verschillende stijlen, die ook gericht zijn op een verschillend doel. Naast deze voorstellen, hebben we ook een extra plekje ingericht.

 

Deze is voor na het gesprek en specifiek voor de behandelde.

In de ene kamer is gekozen voor een huiselijke setting wat naar onderzoek blijkt te resulteren in meer openheid. Wat hier ook mee gepaard gaat zijn de iets donkere kleuren met een paar uitspringende elementen. Deze is dus echt bedoel als een kamer voor herhaaldelijke gesprekken, waar weinig of geen aantekeningen meer gemaakt hoeven te worden.

 

In de tweede kamer is gekozen voor een warmere werksfeer. Door de lichte kleuren en rustige accenten is de focus gemakkelijker bij het gesprek te houden. Ook is deze kamer voorzien van een tafel waar met vier personen aan gezeten kan worden. Hierdoor is het gemakkelijker om in een groepsgesprek of evt. kennismaking, gelijke manier elkaar te leren kenen.

 

Uit verschillende gesprekken met individuen die ervaring hebben op gebied van GGZ gerelateerde behandelingen zijn we uitgekomen op het volgende. Tijdens een gesprek kunnen er soms bepaalde emoties opgewekt worden. Deze zijn na het gesprek niet altijd even makkelijk weg te krijgen. Om even te ontladen van deze gevoelens zijn we gekomen met een ‘Op adem kom hoek’. Hier kan de behandelde even een moment voor zichzelf nemen, voordat er weer een stap gezet wordt in de overweldigende buitenwereld.

 

Omschrijving MADE-Life

Stichting MADE-Life op zoek naar innovatieve manieren om de geestelijke gezondheidszorg voor kinderen, jongvolwassenen en alle mensen in Nederland te verbeteren. Hiervoor organiseren wij innovatieve Challenges in samenwerking met studenten en (voormalige) patiënten uit het hele land. Samen willen wij de noodzakelijke belangrijke veranderingen in deze geestelijke gezondheidszorg realiseren: van kleine tactische verbeteringen en kunsttentoonstellingen tot grote veranderingen.

bottom of page