top of page

Klik op grote plaatje voor 'full screen'

Team: In Nature Initiative

School: NIMETO, Utrecht

Team Members:

Flynn van den Broek

Esmee Peters

Jesse Okhuijsen

 

 

Nimeto-Logo-blauw paars.png

Team

Flynn_Aangepast_edited_edited.jpg

Flynn van den Broek

Esmee_edited.png
Esmee_edited.png

Esmee Peters

Nimeto-Logo-blauw paars.png

Jesse Okhuijsen

Omschrijving Ontwerp

Bij de ontwikkeling van ons nieuwe behandelruimte concept hebben we de behoeften van de doelgroep vooropgesteld en deze als ons leidende principe gehanteerd. Veel van deze behoeften richten zich op de connectie met de natuur en het streven naar het 

integreren van natuurlijke elementen in de omgeving. Om hieraan te voldoen, hebben we uitgebreid onderzoek gedaan op het gebied van kleur, vormgeving, en vooral Environmental Graphic Design (EGD), met als doel de natuur naar binnen te brengen.

 

Daarnaast was het onze intentie om een behandelomgeving te creëren waarin de persoon die behandeld wordt zich niet minderwaardig of ondergeschikt voelt aan de behandelaar. Veel van onze keuzes met betrekking tot meubilair en indeling zijn gericht op het handhaven van zowel fysieke als mentale gelijkheid tussen de patiënt en de behandelaar, in de hoop dat dit een gevoel van vertrouwen bevordert.

 

Omschrijving MADE-Life

Stichting MADE-Life op zoek naar innovatieve manieren om de geestelijke gezondheidszorg voor kinderen, jongvolwassenen en alle mensen in Nederland te verbeteren. Hiervoor organiseren wij innovatieve Challenges in samenwerking met studenten en (voormalige) patiënten uit het hele land. Samen willen wij de noodzakelijke belangrijke veranderingen in deze geestelijke gezondheidszorg realiseren: van kleine tactische verbeteringen en kunsttentoonstellingen tot grote veranderingen.

bottom of page