top of page

Klik op grote plaatje voor 'full screen'

Team: Confident Conversation Room

School: Sint Lucas

Team Members:

Rik van de Wiel

 

image.png

Team

logo lucas.png

Rik van de Wiel

Omschrijving Ontwerp

Een kamer waar de cliënt zich thuis voelt door de dynamische inrichting en knusse hoekjes, dit stimuleert de neiging om je te openen voor een gesprek.

 

Ook biedt de kamer de mogelijkheid om op meerdere plekken te zitten of te staan. Warme kleuren, zachte stoffen en muziek spelen een grote rol in het ontwerp.

Muziek is een goed onderwerp om een gesprek mee te starten, in de kamer is daarom een speakerbox te vinden waarmee muziek op de achtergrond gedraaid kan worden, ook kunnen er posters van verschillende artiesten aan de muur gehangen worden wat zorgt voor een gesprekopener. Persoonlijk denk ik dat dit erg helpt bij het bonden en vertrouwen tussen de psychiater en cliënt.

De verschillende mogelijkheden om te zitten in de ruimte zorgen ervoor dat iedereen zicht comfortabel voelt en op zijn eigen manier kan plaatsnemen. De materialen en kleuren geven een huiselijke en warme sfeer zodat het niet als een kantoor overkomt. Hierdoor zal de cliënt zich sneller kunnen openen tot een gesprek.

Omschrijving MADE-Life

Stichting MADE-Life op zoek naar innovatieve manieren om de geestelijke gezondheidszorg voor kinderen, jongvolwassenen en alle mensen in Nederland te verbeteren. Hiervoor organiseren wij innovatieve Challenges in samenwerking met studenten en (voormalige) patiënten uit het hele land. Samen willen wij de noodzakelijke belangrijke veranderingen in deze geestelijke gezondheidszorg realiseren: van kleine tactische verbeteringen en kunsttentoonstellingen tot grote veranderingen.

bottom of page