top of page

Klik op grote plaatje voor 'full screen'

Team: antistudio

School: Saxion - Interior design & styling

Team Members:

Channah Kruijt

 

School Logo-IDS.png
image.png

Team

Channah-profiel foto.JPG

Channah Kruijt

Omschrijving Ontwerp

De behandelplek van de toekomst is een ruimte die een gevoel van geborgenheid biedt, door warm en neutraal kleur en materiaalgebruik, en toegankelijk is door de mate van transparantie die is aangebracht.

Een laagdrempelige ontmoetingsplek die de druk op het huidige zorgstelsel kan verminderen. Door de mens centraal te stellen en de behoeften en wensen van de cliënt te beantwoorden ontstaat er een veilige atmosfeer waar verbinding tussen client, behandelaar en gelijkgestemden gefaciliteerd wordt. 

 

Om die verbinding te creëren moeten we destigmatiseren, dit kunnen we bereiken door een nieuwe manier van werken te introduceren. Door de huidige functies binnen de GGZ-instellingen los te koppelen en te herstructureren wordt de afstand tussen cliënten en behandelaar verkleind. 

 

De wachtruimte, gelegen in het hart van de praktijk dient tevens als samenkomst ruimte. Waar ontmoetingen kunnen plaatsvinden tussen gelijkgestemden, peer supports, ervaringsdeskundigen en behandelaars. 

 

De behandelruimte is de behandelruimte, in deze ruimte wordt bewust geen gebruik gemaakt van een opzichtige werkplek met zit sta bureaus, deze vind je elders in het gebouw. Deze nieuwe manier van werken is noodzakelijk zodat niet alleen de client zich kwetsbaar opstelt, maar ook de behandelaar. Niet tegenover elkaar, maar naast elkaar, pas dan ontstaat er een verbinding tussen cliënt en behandelaar, want zonder verbinding geen behandeling. 

Omschrijving MADE-Life

Stichting MADE-Life op zoek naar innovatieve manieren om de geestelijke gezondheidszorg voor kinderen, jongvolwassenen en alle mensen in Nederland te verbeteren. Hiervoor organiseren wij innovatieve Challenges in samenwerking met studenten en (voormalige) patiënten uit het hele land. Samen willen wij de noodzakelijke belangrijke veranderingen in deze geestelijke gezondheidszorg realiseren: van kleine tactische verbeteringen en kunsttentoonstellingen tot grote veranderingen.

bottom of page