top of page
  • Foto van schrijverAlexander Lethen

Channah Kruijt wint eerste challenge!

Bijgewerkt op: 26 mrt.

Op zondag 3 maart maakten we in de Openbare Bibliotheek van Utrecht de winnaar bekend van onze eerste challenge: het ontwerp voor de Behandelplek van de Toekomst. Voor deze challenge hebben studenten van zeven opleidingen in Nederland samen 19 ontwerpen ingezonden. Het winnende ontwerp was van Channah Kruijt, student bij Saxion Interior, Design & Styling en eigenaar van antistudio in Amsterdam.


Alle ingezonden ontwerpen zijn beoordeeld door een jury van (voormalige) patiënten en een jury van professionals. Een aantal opmerkingen van de jury’s over het winnende ontwerp:

 

“A project that is correct in terms of analysis of the topic, principles of the design strategy, lay out and forms & material definition. The general look & feel is natural, not intimidating, relaxing, it could be easily be used as a real re-adapting of an existing clinic.”

 

“Er spreekt veel liefde uit.”

 

“Goed uitgedacht én uitgewerkt. Alles voelt in balans. De stijl is mooi en neutraal genoeg zodat het de meeste mensen aan zal spreken.”


Voorzitter Alex Lethen met winnaars Sam Theunissen (2e plaats), Channah Kruijt en Dian Wageman (3e plaats)


Het winnende ontwerp gaan we nu ook echt realiseren bij een GGZ-instelling, ergens in Nederland. Het doel is om in 2024 nog 16 behandelruimtes deze make-over te geven, met de ambitie om dit aantal elk jaar te verdubbelen.

 

Uiteraard blijft het niet bij deze challenge alleen. Er is nog veel te doen op het gebied van (het verbeteren van) de geestelijke gezondheid van kinderen en jongeren in Nederland en daarbuiten. Bekijk daarom ook de challenges voor 2024/2025 en vooral: doe mee!

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page